All Categories
Featured
Table of Contents
Voor een erfafscheiding is vrijwel nooit een vergunning nodig. Toch moeten ook muren en hagen tussen uw tuin en die van de buren aan regels voldoen. Soms zijn die regels gemeentelijk bepaald, bijvoorbeeld een maximale hoogte of een uniforme afscheiding in het geval van een nieuwbouwwijk. Laat de gemeente de bewoners vrij in hun keuze, dan zijn de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek leidend.
Allereerst zal duidelijk moeten zijn waar de erfgrens loopt. Meestal zult u het hierover samen met uw buren wel eens kunnen worden, maar bij onduidelijkheid kan een kaart van het Kadaster uitkomst bieden. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen.
Vervolgens staat u voor de keuze: wordt het een schutting, een muur of een groene erfafscheiding? Het mooiste is het als u het samen eens kunt worden over een afscheiding op de erfgrens, waarvan u samen de kosten draagt. Lukt het echter niet om overeenstemming te bereiken, dan is de snelste oplossing een afscheiding op eigen grond te zetten, zodat ieder naar eigen smaak een schutting of een rij coniferen kan kiezen.
Als u een schutting of muur wilt van maximaal twee meter hoog, kan de rechter uw buren dwingen hieraan mee te werken. De rechter zal echter nooit een groene afscheiding afdwingen. Wilt u dus per se coniferen maar uw buren niet, dan zit er niets anders op dan ze op eigen grond te planten. - vloer voor veranda.
Een overkapping in de tuin is een leuke toevoeging aan jouw huis. vloer voor veranda. Het is er heerlijk vertoeven, zeker als je de plaats slim en sfeervol hebt in gericht. Maar hoe pak je de inrichting van een tuinoverkapping nu best aan en waar moet je rekening mee houden? Wij helpen je alvast op weg met deze 5 handige tips.
Je creëert zo niet alleen een gezellige sfeer, je kan ook langer onder de overkapping blijven zitten als het buiten donker wordt. Licht aanbrengen kan op verschillende manieren. Met inbouwspots, met lampen aan het plafond of de muur, … Om het helemaal gezellig te maken, kan je het geheel afwerken met kaarsen.
Regen, wind, felle zon, … Met een overkapping ben je beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Zo blijven niet alleen jouw terras en tuinmeubelen, maar ook jijzelf beter beschermd (vloer voor veranda). De meeste tuinoverkappingen bieden bescherming tegen de zon omdat ze schaduw creëren. Bij een glazen overkapping is dat niet het geval. Bij felle zon kan het flink heet worden onder een glazen dak.
Via screens, via zonwerende doeken, … Er zijn verschillende manieren om zonwering aan te brengen. Die zonwering kan bovendien zowel aan de binnen- als buitenkant van de overkapping gemonteerd worden. TIP: Overkappingen zijn mogelijk in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. vloer voor veranda. Welk materiaal jij best kiest is vooral afhankelijk van je beschikbare budget en de gewenste eigenschappen en look.
Met het Belgische klimaat in het achterhoofd is het zeker een goeie zet om je onder de overkapping ook voldoende te beschermen tegen de kou - vloer voor veranda. Sommige overkappingen hebben (afsluitbare) wanden, waarmee je het probleem van kou makkelijk kan oplossen. Maar ook voor overkappingen zonder wanden zijn er oplossingen. Erg populair zijn de terrasverwarmers.
Wil je naast warmte ook gezelligheid? Dan is een vuurkorf of buitenhaard (zie onderstaande foto) een ideale keuze. Of je er nu een eetplaats, buitenkeuken, zithoek, …. van wil maken. De ruimte onder de overkapping inrichten, doe je in functie van het doel. Met de juiste meubels en decoratie kan je het plaatsje volledig naar jouw eigen wensen vormgeven.
Zorg er dan ook voor dat de meubels en decoratie die je plaatst passen bij jouw woning. Ga voor comfortabele zeteltjes, een leuke tafel, makkelijke stoelen, … en werk het geheel af met gepaste decoratie. Kussens, dekentjes, kaarsen, planten, … zijn maar enkele voorbeelden. Met planten creëer je bovendien een natuurlijke overgang tussen de tuin en de overkapping.
Plaats bijvoorbeeld een jacuzzi, hangmat of schommelbank. Het vormt niet alleen een leuke eyecatcher, het zal ook iedereens favoriete plekje zijn om lekker te ontspannen. Of waarom geen bar plaatsen? De ideale plek om te vertoeven met vrienden of familie, en dat terwijl je beschermd blijft tegen regen, wind of felle zon (vloer voor veranda).
Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt. Gratis Vrijblijvend Vergelijk & Bespaar Gespecialiseerde plaatsers .
Ben je handig en vastberaden? Dan kan je natuurlijk een zelf een pergola bouwen! Zo spaar je toch al de plaatsingskosten uit! Tegenwoordig zijn er heel wat ‘doe-het-zelf’ pakketten op de markt beschikbaar, waardoor iedere handige Harry onder ons makkelijk zijn eigen pergola kan installeren! Hieronder geven we enkele handige tips en weetjes hoe je een pergola zelf kan plaatsen (verandabouw).
Handschoenen en schoenen met een stalen tip kunnen ongevallen vermijden.– Plaats de pergola op een aangename dag, dat veraangenaamt het werk en zorgt ervoor dat je rustiger en geconcentreerder blijft.– Doe alle voorbereidinswerken al op voorhand, dat bespaart je ergernis. (Hieronder kan je alle voorbereidingswerken vinden.) Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.
Hieronder enkele zaken die je zeker in acht moet nemen vooraleer je de pergola definitief plaatst. Denk goed aan de plaats waar je de pergola gaat installeren. Denk daarbij aan het aantal uren zon die deze plaats krijgt, of de buren al dan niet kunnen binnen gluren, … Neem je tijd en denk goed na! Niet onbelangrijk is de grootte van de pergola. vloer voor veranda.
Maar eerst… Een lijstje van de benodigdheden! Alu-tape Boormachine Metaalboor Potloden Schroevendraaier(s) Siliconen die waterbestendig zijn Stanleymes Vouwmeter Waterpas Bij alle zelfbouwpakketten zit altijd een stappenplan. De onderstaande uitleg is alleen bedoelt als aanvulling op dit stappenplan. Bij verdere vragen kan je ons altijd contacteren. Op de grond duid je de plekken aan waar de steunpalen zullen worden gezet.
Nadat je precies weet waar de steunpalen zullen worden geplaatst, is het tijd om ze in de grond te zetten. Het beste is dat je de palen altijd in een gegalvaniseerde steun zet, die vervolgens in een betonnen fundering wordt gezet. Hierdoor staat de pergola veel sterker in de grond én voorkom je houtrot bij eeb pergola uit hout.
Zet de palen in de openingen die je hebt gemaakt, maar wacht nog met ze volledig vast te zetten totdat je er helemaal zeker van bent dat ze loodrecht staan en op gelijke, rechtlijnige afstand van elkaar - vloer voor veranda. Is de pergola ook deels gesteund op de gevel? Bevestig de steunpalen dan met een haakje aan de muur, zodat ze altijd erg stevig vastzitten.
Pas als je er zeker van bent dat de balken waterpas op de palen liggen mag je alles gaan vastschroeven. De dwarsliggers hebben als bedoeling op de pergola langs iedere kant met elkaar te verbinden. Als je dit hebt gedaan, worden daarop de kopbalken gezet, die uiteindelijk het dak zal dragen.
Daarmee bedoelen we natuurlijk ook dat het dak er op moet! Welk dak dat is, dat kies je natuurlijk zelf! Bedenk wel dat je -indien je dit wenst- best eerst nog elektriciteitskabels en dergelijke vastlegt, zodat ze mooi zijn weggewerkt. vloer voor veranda. Je hebt al heel wat technische kennis nodig en natuurlijk een aardige portie handigheid vooraleer je hier zelf aan kan beginnen…Daarbij hebt je het voordeel dat de plaatsingskost van een pergola erg wordt gedrukt doordat de Vlaamse overheid slechts 6% aanrekent in plaats van 21% btw bij kluswerken die worden uitgevoerd door geregistreerde aannemers.
Vul het onderstaande formulier in en kom in contact met professionals. Deze dienst is volledig gratis en strekt tot geen aankoop. Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw - vloer voor veranda. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.
Meer dan 200 waardevolle blogs over verbouwen!
Vooraleer je een tuinhuis zet, moet je eerst wat zaken regelen. Plan alles op voorhand, bekijk of je een vergunning nodig hebt en begin dan pas met het leggen en gieten van een fundering voor je tuinhuis. Een goede fundering is erg belangrijk om haperende deuren, vochtproblemen, verzakkingen, … te vermijden.
: plaatsing – aandachtspunten Dat hangt ervan af of je jouw tuinhuis laat plaatsen of zelf wil plaatsen: Laat je jouw tuinhuis plaatsen door een vakman, dan voorziet deze doorgaans ook de fundering. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van een tuinhuis op maat van jouw wensen? Vergelijk vrijblijvend voorstellen op maat via de offertepagina (Veranda).
De fundering voor je tuinhuis zelf plaatsen is mogelijk, maar niet eenvoudig. Je moet namelijk met heel wat rekening houden: de fundering moet dik genoeg zijn, de ondergrond moet vlak zijn, de bekisting moet stevig zijn, … Als doe-het-zelver is het niet altijd eenvoudig om hier juist over te oordelen en loop je het risico dat je niet op de correcte manier te werk gaat.
Wil je zeker zijn dat je tuinhuis stevig staat en stevig blijft staan, laat de fundering dan plaatsen door een gespecialiseerde vakman. Deze weet precies hoe hij te werk moet gaan en waarmee hij rekening moet houden. Vergelijk vrijblijvend voorstellen via de offertepagina. Een betonnen fundering voor je tuinhuis van 15 cm dik, inclusief randbekisting en wapening kost .
Een tuinhuisfundering kan je op verschillende manieren maken. Gewapend beton is ongevoelig voor verzakkingen en scheuren en zorgt ervoor dat je onmiddellijk een vloer voor je tuinhuis hebt. Of je nu zelf aan de slag gaat of een vakman inschakelt, het maken van een tuinhuisfundering verloopt doorgaans op volgende manier: Eerst en vooral moet het gras op de plek van je toekomstige tuinhuis verwijderd worden.
Het is de bedoeling dat de bovenkant van de fundering boven het maaiveld uitkomt. Hoeveel grond precies weggegraven moet worden, is afhankelijk van de dikte van de vloerplaat, wat op zijn beurt weer afhangt van de stabiliteit, het drainerend vermogen, … van de ondergrond. Let op, de randen moeten dieper uitgegraven worden voor meer stabiliteit.
De bekisting vormt zo dus eigenlijk de randen van de betonplaat. Een bekisting wordt gemaakt met rechte, horizontaal bevestigde houten planken. De bovenkant van de bekisting komt daarbij overeen met de bovenkant van de funderingsplaat. Let op, een stabiele plaatsing van de bekisting is erg belangrijk om te voorkomen dat ze weggedrukt wordt bij het storten van het beton.
Ideaal is een (gewapende) betonlaag van ongeveer 15 cm dik. Let op, de betonlaag moet waterpas liggen. Dat is nodig om een stabiele constructie te garanderen en problemen achteraf te vermijden. Zoals je kan lezen, moet je met heel wat rekening houden als je een fundering voor een tuinhuis plaatst.
Benieuwd naar wat dat kost? Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen: vergelijk offertes op maat van jouw project.vergelijk offertes op maat van jouw project. Afhankelijk van bepaalde factoren, zal je rekening moeten houden met bepaalde zaken waaraan de fundering zeker moet voldoen: Waarvoor zal het tuinhuis gaan dienen? Als het gewoon gaat om een opbergruimte, zal de fundering niet erg dik moeten zijn.
Vooraleer je de fundering kan plaatsen, moet je er zeker van zijn dat de ondergrond waterpas ligt. Is dit niet het geval? Dan moet de ondergrond uitgegraven of opgehoogd worden. Let bij de ondergrond ook goed op de bodem (vloer voor veranda). Het is belangrijk dat je kiest voor een bodem die een positieve invloed heeft op de stabiliteit van het toekomstige tuinhuis.
Anders zal vocht uit de bodem makkelijk kunnen opstijgen en het tuinhuis na verloop van tijd doen rotten. Eventueel oppervlaktewater kan worden afgevoerd door een (lichte) helling te voorzien in de fundering. Interesse in een tuinhuis of ander bijgebouw op maat, volledig aangepast aan jouw wensen? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van maximaal 3 gespecialiseerde schrijnwerkers actief in jouw buurt.
Latest Posts
Huis Bouwen Voor 400.000 Euro
Modern Huis Bouwen Prijzen
Goedkoop Een Huis Laten Bouwen